Nieuws

BOEK - KILLERBODY VAN FAJAH LOURENS

Nu de feestdagen voorbij zijn, wil iedereen weer proberen zich aan zijn of haar goede voornemens te houden. Elk jaar hebben een heleboel mensen als goede voornemen om gezond te eten en af te vallen. Maar waar te beginnen? Er zijn immers enorm veel dieetboeken op de markt. Het ene na het andere dieetboek verschijnt en ze claimen allemaal dé oplossing te zijn voor een gezonder en slanker lichaam.

Het boek ‘Killerbody’ van Fajah Lourens was in 2016 in ieder geval een groot succes.
Met het populaire dieetboek leer je onder andere hoe de behaalde resultaten behouden kunnen worden, zodat er geen jojo effect ontstaat. Het boek bestaat uit een 12-weken dieetplan, overzichtelijke voedingsschema’s en trainingsschema’s die bestaan uit intensieve trainingssessies.
Het vervolg van dit boek is 10 januari 2017 verschenen. Killerbody 2 is een kleurrijk receptenboek dat 100 smaakvolle en gezonde recepten bevat die snel op tafel staan en goed vallen binnen het Killerbody Afslankprogramma.

.................................................................................................................

TOP 10 HEALTHY, HAPPY & FIT (KOOK)BOEKEN VOLGENS FITGIRL.NL 

1. Echt Radmilo
Het al eerder besproken boek van personal trainer en sportschoolhouder Radmilo Soda, die je vast kent als de bevlogen coach van het RTL-programma Obese, waarin hij mensen met obesitas begeleidde naar een gezond gewicht. Echt Radmilo is nadrukkelijk geen dieetboek, maar een totaalpakket voor iedereen die bewust met zijn lijf, gezondheid en welzijn wil omgaan. Geen ingewikkelde theorieën, maar praktische informatie, persoonlijke adviezen en haalbare oplossingen waarmee je je lifestyle kunt veranderen, zodat je je fitter en gelukkiger voelt.

2. Lekker en simpel
Naast lekker en gezond eten zijn we ook steeds vaker op zoek naar makkelijk en snel. Bij Lekker en simpel begrijpen ze dat je wél trek hebt in lekker eten maar soms even geen zin hebt om uren in de keuken te staan. In het Lekker en simpel kookboek vind je 100 recepten met een bereidingstijd vanaf een kwartier tot maximaal driekwartier. Lekker en simpel!

3. Powerfood
Haar opa was de eerste biologische boer in Friesland en haar oma wist alles over kruiden. Zij staan dan ook aan de basis van Rens Kroes haar liefde voor gezonde voeding.De liefde voor haar vak heeft ze van haar moeder, tevens voedingsdeskundige. Ondertussen runt Rens haar eigen foodcoaching-praktijk en heeft ze het kookboek Powerfood uitgebracht. Als je fanatiekeling bent op Instagram heb je Powerfood vast en zeker voorbij zien komen. Rens deelt haar favoriete recepten met verantwoorde ingrediënten voor een happy en healthy lifestyle: gezond eten én genieten.

4. Chicks love food
Twee vriendinnen die beide journalistiek studeerden en erachter kwamen dat ze een gezamenlijke passie delen: eten! Wie hun blog volgt kan het niet gemist hebben; begin september hebben ze een kookboek uitgebracht. En niet zomaar een kookboek; het staat vol spannende, lekkere en vooral makkelijke 5 or less-recepten. Recepten met maar vijf ingrediënten dus, onderverdeeld in ontbijt, lunch, diner en snacks.

5. Het runner's world kookboek
Hét kookboek voor runners met voor ieder wat wils. De recepten hebben duidelijke kenmerken: Vegetarisch, Veganistisch, Glutenvrij, Pre-run, Herstel, Caloriearm en Snel. Je bladert dus gemakkelijk naar het recept die je nodig hebt. De 150 recepten zijn afkomstig van voedingsdeskundigen, hardlopers en chef koks. Een interessante mix! De recepten zijn stuk voor stuk duidelijk omschreven en makkelijk om te maken. 

6. Gewoon wat een studentje 's avonds eet
Hou je eigenlijk niet zo van koken of heb je als student te weinig tijd of discipline om uren in de keuken te staan? Dan is dit kookboek misschien wat voor jou. Een receptenboek met de simpele en lekkere recepten van Leonie ter Veld, enthousiast foodblogger én student.

7. De mooie voedselmachine
Zorg goed voor je darmen. Dat is de boodschap van dit leerzame, makkelijk te lezen boek. Het boek informeert op een luchtige en grappige manier over de spijsvertering door de feiten en fabels op een rijtje te zetten. De recente wetenschappelijke inzichten worden afgewisseld door vrolijke grapjes. 

8. De moed van imperfectie
Dit boek gaat over de levenslange reis van van ‘Wat zullen anderen wel niet denken?’ naar ‘Ik ben goed genoeg’. Brené Brown moedigt de lezer aan om stress als leefstijl los te laten, perfectionisme te laten varen, creativiteit de ruimte te geven en te vertrouwen op intuïtie. 

9. Back to basics
Een prachtig boek van Sascha de Boer en Jaco-Jan Boersma. De passie voor voeding en fotografie druipt er vanaf! Sacha de Boer maakte een einde aan haar carierre bij het NOS journaal om haar passie fotografie na te streven. Samen met chefkok Jacob-Jan Boersma is Back to Basic tot stand gekomen. Zij zoekt naar gerechten voor ieder moment, hij ontwikkelt eenvoudige recepten met deze ingrediënten en zij fotografeert de prachtige gerechten. Het resultaat is verbluffend! De titel zegt het al. Ga terug naar de basis, gebruik “gewone” superfoods zoals groente, noten, vette vis, bessen, kruiden & specerijen, granen en chocolade. Geniet van echte smaak en super gezond eten!

10. Plenty more
Na de populaire bestseller Plenty is het afgelopen jaar Plenty More van Yotam Ottolenghi verschenen. Beide boeken staan vol met uiteenlopende vegetarische gerechten. De gerechten zijn gerangschikt naar bereidingsmethode, van gebakken en gegrild tot rauw en samen met de kleurrijke foto’s en spannende combinaties maakt dat Plenty More tot een onmisbaar boek voor in elke (vegetarische) keuken!

Bron

...............................................................................................................................

DE FOODTRENDS VOOR 2016 VOLGENS MARJAN IPPEL

Marjan Ippel is foodtrendwatcher en -columnist, die onder meer werkte voor Wessanen, Marfo/Creadome, La Place, Allerhande en Elle Eten. 

"Food beweegt", zegt Ippel. De opening van drie nieuwe Food Museums in de wereld toont volgens haar aan dat mensen meer dan ooit met voeding bezig zijn. 

Ippel ziet vijf trends ontstaan.

1. Lokaal meets Globaal
Mensen willen lokale producten, maar ook de exotische smaken van ver. De oplossing van dat spanningsveld is de teelt van exotische producten in Nederland. Voorbeelden zijn Nederlandse zoete aardappels, exotische pepers uit Almere, een flatbread-bar in Amsterdam en Nederquinoa. Dat traject volgt de trend die de aardappel eeuwen geleden heeft gezet. Het oorspronkelijk Zuid-Amerikaanse knolgewas is een exoot die Nederlands is geworden. Volgens Ippel gaat dat met nog veel meer gewassen gebeuren. Als voorbeeld noemt ze Nederlandse vanille die nu volop in ontwikkeling zou zijn. 

2. Artisanaal meets Hi-tech
Het goede van oude ambachtelijkheid gaat de combinatie aan met het goede uit de toekomst. Koffie is een mooi voorbeeld. We hebben nog steeds de ketel, filter en kop, maar er zijn ketels waarin het water op precies de juiste temperatuur wordt gebracht. De vormgeving zorgt voor een optimale verdeling van de koffie en voor een perfecte smaak. Bovendien is de tuit zo gevormd is dat het uitschenken precies op de goede manier gebeurt. 
Sinds Silicon Valley de food industrie heeft ontdekt gaat het hard met dit soort ontwikkelingen. Er komen steeds meer gadgets op de markt zoals de allergenentester, de calorie-meter en de 3D printer die voeding voor verpleeghuizen kan printen. Op deze manier komen ambacht en techniek bij elkaar. 

3. Ik meets Wij meets Wereld
Eten draait niet meer alleen om het individu. Naast gezond eten op individueel niveau (hoe leef ik gezond), is het sociale aspect ook belangrijk Het gaat niet alleen om nutriënten, maar ook om plezier. Daarnaast is er steeds meer aandacht voor wat goed is voor 'de wereld'. Duurzaamheidsinitiatieven schieten als paddenstoelen uit de grond. Dierlijke producten worden vervangen door plantaardige. Naast de weed-burger is er nu ook de weed-bagel. De Vegetarische Slager had in no time de benodigde 2,5 miljoen binnen om een fabriek in Breda te kunnen bouwen. Zeewier is in opkomst vanwege de negatieve footprint. We willen zelf en met elkaar van eten genieten en tegelijk ook zorgen voor de aarde. 

4. East Street meets West Suite
Het oosterse streetfood verovert de westerse restaurants. We gebruiken condimenten om maaltijden een eigen handtekening mee te geven. De Aziatische markt verovert de wereld. Streetfood gaat in het westen van straat af en verovert de restaurants. Het Aziatische eten wordt als het ware in een sjiek jasje gestoken. Voorbeeld hiervan is de ‘Aziatische keuken met een internationale twist’ van Ron Blaauw. Ippel voorspelt door de toenemende interesse in Azië ook een opkomst van Indisch eten en van thee. 

5. Dag meets Nacht
De 24-uurs economie zet door. Maaltijden gaan daardoor in elkaar overlopen. Ze worden uitwisselbaar, ontbijt is diner en diner is ontbijt. Ontbijtrestaurants serveren ‘late night breakfast’. Ook nieuwe producten als hartig ijs en yoghurt met groente kunnen de hele dag door gegeten worden.

Bron

.............................................................................................................................................

FOODFESTIVALS ZOMER - HERFST - WINTER 2015

De food(truck) festivals zijn dit jaar weer in volle gang! Wilt u een leuke culinaire dag beleven, dan hebben wij daarvoor een lijstje voor u samengesteld met de foodevenementen en foodtruckfestivals die dit jaar door heel Nederland op de planning staan.

September: 
- 4/5/6/ Bacchus Wijn Festival
- 10/11/12/13 TREK Den Haag
- 10/11/12/13 Bourgondisch Den Bosch
- 11/12/13 Rrrollend Rotterdam
- 11/12/13 Texel Culinair
- 11/12/13 Eeterij op wielen Dordrecht
- 16 Food Filmfestival (FFF) Wageningen
- 17/18/19/20 Rotterdamse Kost Rotterdam
- 20 Food Festival Delft  

Oktober
- 31 Food Filmfestival (FFF) Den Haag

November
- 22 Food Filmfestival (FFF) Amsterdam